vatrogasna oprema

Vatrogasni aparati sa prahom, pjenom i CO2 punjenjem atestirani po trenutno važečim propisima i normama RH. Vrlo rado ćemo Vas savjetovati pri izboru vatrogasnog aparata, ovisno o klasi požara, požarnom opterećenju ili vašoj djelatnosti.

U ponudi također imamo i sve tipove hidrantskih ormarića (sa staklom, bez stakla, inox, sa bubnjem, ormarići za nadzemne i podzemne hidrante, ormarići za pjenu itd.).
Hidrantski ormarići se mogu isporučiti sa ili bez atestirane opreme (mlaznica, kutni ventil,
vatrogasna cijev). Detaljniji pregled ponude pogledajte u priloženim PDF katalozima.

Osim gore navedenog asortimana dodatno nudimo i ostalu vatrogasnu opremu (zaštitna odjeća i obuća, kacige itd.) i kompletnu opremu zaštite na radu.


Uz prodaju nove opreme vršimo i uslugu servisa rabljenih aparata prema Pravilniku o servisu vatrogasnih aparata.
Zakonom je propisan periodični pregled koji se vrši jednom godišnje i kontrolni pregled koji se obavlja svakih 5 godina.

PDF katalozi

VATROGASNI APARATI
HIDRANTSKI ORMARIĆI I OPREMA
HIDRANTSKI ORMARIĆI SA BUBNJEM I OPREMA
HIDRANTSKI ORMARIĆI ZA NADZ. I PODZ. HIDRANTE


Vatrogasni aparati i primjena

vatrogasni aparati P6
Vatrogasni aparati na prah pod stalnim tlakom
Zbog malih dimenzija i mase idealni su za gašenje početnih požara u vozilima i domaćinstvima. Također se mogu koristiti za gašenje svih klasa požara osim zapaljenih metala i njihovih slitina.
vatrogasni aparat s9
Vatrogasni aparati na prah sa CO2 bočicom
Zbog njihove pouzdanosti, idealni su za uporabu u industrijskim pogonima i skladištima, stambenim objektima, hotelima, garažama, te u prijevoznim sredstvima. Također se mogu koristiti za gašenje svih klasa požara osim zapaljenih metala i njihovih slitina.
vatrogasni aparat co2
Vatrogasni aparati sa CO2 punjenjem
Ugljični dioksid posebno je preporučljiv za gašenje požara na električnoj opremi i instalacijama, jer ne oštećuje i ne onečišćuje. Učinkovitost aparata omogućuje mlaznica na kraju savitljive cijevi.
vatrogasni aparat pz50
Vatrogasni aparati na bazi pjene
Zbog efekta ugušivanja (AFFF) te hlađenja (voda), aparate s pjenom odlikuje smanjeni rizik od ponovnog rasplamsavanja požara. Jednom kad je vatra ugašena, stvara se sloj pjene koji uspješno sprečava isparavanje zapaljivih para uz istovremeno hlađenje. Aparati s vodom nisu namijenjeni za gašenje požara električnih uređaja pod naponom.